Cara nak buat bisnes tudung sendiri

Aku faham, ramai wanita di sana ingin memiliki Bisnes Tudung sendiri. Ya lah, ramai jer usahawan tudung yang berjaya.Contoh terdekat adalah duck tudung. Bila tengok harga tudung yang dijual, kadang-kadang membuat aku termenung sendiri. Tudung je kot. Tapi harganya mak datuk.Mahal bukan main.Tapi itulah hakikatnya. Wanita sanggup keluar duit untuk jadi cantik dan comel.

Sebenarnya ada cara-cara nak buat bisnes tudung sendiri. Tetapi yang penting, korang perlu ada ilmu. Sebab apa? Supaya duit korang tu tak hangus begitu sahaja sebab tak ada ilmu. Duit dibelanja kepada benda yang tidak perlu.

Ya dunia bisnes tudung ini memang mencabar. Setiap hari ada sahaja design-design baru yang keluar. Kalau terlambat sikit, korang akan ketinggalan. Stok tudung yang sedia ada masih belum habis dijual akan tersadai bawah tilam. So korang akan mengalami kerugian.

Cara untuk menjadi usahawan tudung yang berjaya

  1. Branding- Langkah penjemaan atau branding adalah sesuatu yang penting supaya “Bisnes Tudung” korang dikenali di pelusuk dunia.
  2. USP ( Unique selling proposition ) – Ni penting supaya bisnes tudung korang lain dari pada yang lain. USP membantu supaya korang menjadi unik dan menarik minat pelanggan membeli produk korang. Apa pun korang kena
  3. Sentiasa up to date dengan trend dan fashion tudung terkini.

Nak berjaya dalam bisnes tudung?

Boleh dengan syarat-syarat dibawah ini:-

  • Perlu cari mentor yang dah comfirm berjaya. Yang dah buat sale beribu-ribu sebulan.Ni penting. Sebabnya,mereka boleh guide korang dengan melakukan perkara-perkara yang betul untuk bina bisnes tudung korang.
  • Belajar ilmu tentang selok belok BISNES TUDUNG. Jangan berhenti belajar. Sentiasa update ilmu-ilmu baru dan sentiasa ikuti trend terkini dalam dunia bisnes tudung. 
  • Bina sistem bisnes tudung korang. Ya dengan sistem yang bagus, korang boleh tumpukan kepada perkara-perkara mengembangkan bisnes tudung korang. Beri tugas seperti bahagian operasi kepada orang lain untuk uruskan. Tugas korang adalah buat marketing dan kembangkan bisnes korang dengan jayanya.
  • Akhir sekali adalah melakukan tindakan yang betul. Ya lakukan perkara yang betul. Bertindak sekarang juga.

Persoalan sekarang adalah bagaimana untuk korang untuk buat bisnes tudung sendiri?

Tak nak cakap banyak. Korang perlukan pakar dalam Bisnes Tudung untuk bantu korang supaya korang boleh berjaya dalam bisnes tudung. Di sini aku ingin memperkenalkan kepada korang ebook yang boleh membantu untuk menrealisasikan impian korang berbisnes tudung dengan jayanya.

Ebook ” Rahsia Bisnes Tudung “

Kalau korang ikut apa yang terkandung dalam ebook tersebut, aku yakin korang boleh berjaya dalam bisnes tudung. Kerana yang mendedahkan rahsia bisnes tudung tu dah terbukti dah berjaya.

p/s : Buat bisnes tudung ni tak perlu buka butik pun. Kat rumah sahaja boleh dapat jualan ribu-ribu sebulan.Bertindak sekarang!

Leave a Comment