Panduan berniaga di shopee

Shopee adalah salah satu marketplace untuk menjual produk korang. Di sana ada bermacam-macam produk yang dijual pada harga yang memang murah jika dibandingkan dengan produk yang dijual di kedai biasa. Korang boleh taip apa sahaja produk yang korang nak, Insyaallah ada dijual.

Jika korang mempunyai produk sendiri, korang boleh jual terus di shopee. Kalau pun korang tiada produk sendiri, korang boleh buat dropship dan jual di shopee.

Kenapa pilih shopee?

Shopee memiliki pelawat yang ramai giler. Bukan ribuan tapi jutaan. Ya memang betul jutaan. Statistik menunjukkan jumlah pelawat memang tinggi setiap hari.

Dengan trafik yang sedia ada, peluang untuk mendapatkan jualan di shopee amat luas. Apa yang penting, korang jual produk yang betul-betul mendapat permintaan daripada pelawat disitu.

Di bawah adalah data untuk pelawat yang singgah di shopee. Bayangkan jika 1 % daripada mereka ini adalah pelanggan korang. Memang tak menang tangan nak urus tempahan.

Tapi kan, jika nak betul-betul buat bisnes di shopee, korang perlu ada ilmu bagaimana nak buat bisnes di shopee. Dengan cara ini, korang boleh menjual produk yang betul-betul killer produk.

Ada beberapa perkara yang korang perlu tahu dan buat jika ingin berbisnes di shopee. Antaranya adalah:-

1. Cara memilih gambar produk yang menarik. Salah pilih gambar, bakal pelanggan akan skip produk korang dan pilih pesaing.
2. Cara menulis description. Korang perlu tahu bagaimana menulis penerangan untuk produk korang. Jika disusun dengan cantik, dengan mudah pelanggan akan membuat pembelian.
3. Cara menguruskan order yang diterima. Korang perlu bungkus produk tersebut. Selain itu, korang kena print borang order. Kalau stok habis, macam mana nak selesaikan masalah tersebut.
4. Cara mempromosikan produk korang. Walaupun di shopee ramai pelanggan, korang perlu membuat promosi supaya produk korang jadi laku keras.
5. Teknik untuk menarik follower. Jumlah follower membantu korang untuk membuat promosi.

Apa pun, korang kena tahu bab-bab teknikal untuk setup kedai korang di shopee. Sebabnya untuk memudahkan korang untuk menjual.

Disini aku nak kongsi dengan korang ebook Panduan bisnes Shopee yang lengkap. Semuanya diterangkan satu demi satu.Dari membuat setup kedai shopee sehingga korang membuat promosi untuk dapatkan sale pertama korang.

Dengan ebook ini, aku rasa lebih mudah untuk korang untuk memahami lebih detail mengenai BISNES DI SHOPEE. Ebook ini juga disertakan dengan ebook cara menjual produk tanpa pesaing dimana korang didedahkan cara membuat kajian produk yang mempunyai permintaan tinggi tapi kurang pesaing.

Selain itu, ebook 7 langkah membuat promosi secara percuma. Ebook ini akan membongkarkan teknik membuat promosi tanpa mengeluarkan sesen pun.
Ebook terakhir adalah ebook case study :2 STRATEGI NIAGA TANPA MODAL DI SHOPEE!

Dan yang paling best adalah ada group support. Apa-apa sahaja yang korang confuse, korang boleh tanya terus melalui group support.
Dapatkan ebook tersebut sekarang juga! dan mula berbisnes di shopee. 

Sharing is caring!

Leave a Comment

shares
error: Content is protected !!