Buat duit dengan menulis

BUAT DUIT DENGAN MENULIS? Betul ke? Betul la tu..Tak percaya ker?

ya itulah realitinya… Jangan sia-siakan bakat menulis korang tu…Alang-alang menulis, biar sampai buat duit..Barulah seronok kan…

Tapi macam mana nak buat duit dengan menulis ni? Tak faham lah..Jangan risau, pada entri ini aku nak share tentang bagaimana nak Buat Duit Dengan Menulis
Sebagai blogger, korang mesti ada bakat untuk menulis. Sebab orang yang suka menulis sahaja yang mampu update tulisan dia kat blog… 

ok….Sebelum tu….

Aku nak tanya ni..apa tujuan korang berblogging? Pasti salah satu jawapannya adalah sebab nak buat duit sampingan kan..jangan tipulah..walaupun selalu ada orang yang kata just nak share something atau pun sebab minat…

Sebenarnya korang boleh jer gunakan bakat menulis tu untuk buat duit sampingan  dalam sebulan.

Cara buat duit dengan menulis adalah dengan menjadi freelance Blogger.

Freelance Blogger adalah orang yang menawarkan servis dengan menulis artikel-artikel untuk blog orang lain.

Antara tujuannya adalah untuk menaikkan kredibiliti memilik blog, menulis untuk pemilik website untuk artikel berkaitan industri mereka. Tugas freelance blogger adalah menulis artikel-artikel untuk blog tesebut…

Freelance Blogger dibayar upah mengikut artikel yang ditulis. Inilah lubuk bagi penulis menjana pendapatan.

Cara buat duit dengan menulis adalah dengan menjadi freelance Blogger.

#Gunakan blog sebagai tempat korang untuk mengasah bakat dan juga menawarkan servis menulis korang kepada client korang.

Ya, memang betul. Blog adalah tempat yang tepat untuk membina reputasi korang dalam dunia penulisan.
Penulisan korang perlu ada ciri-ciri seperti berpengaruh, mudah difahami dan nampak seperti korang pakar dalam bidang yang korang tulis….
Tetapi, blog korang perlu ada ciri-ciri yang menepati sebagai sebagai penulis profesional. Blog yang kemas, teratur menaikkan kredibiliti korang…

Inilah cara untuk menjadi penulis yang mendapat pendapatan berterusan.

1. Membuat proposal kepada client untuk menulis secara berkala. Cara ini membolehkan korang menjana pendapatan konsisten setiap bulan.
Bayangkan setiap bulan korang di bayar RM1500 untuk menghasilkan artikel setiap hari untuk blog client korang. Jika setiap bulan korang mempunyai 4 orang client, maka bayaran korang adalah RM6000! Sangat lumayan. 

2. Mendapatkan ebook Panduan Rahsia Penulis. Kenapa korang wajib memiliki ebook ini. Sebenarnya belajar daripada otai dalam penulisan ini lebih mudah dan cepat untuk korang buat duit dengan menulis. Sebab ilmu yang dikongsi adalah telah terbukti berjaya. Just ikut step by step, Insyaallah jadi punya…

p/s modal seorang penulis adalah internet & laptop sahaja. Boleh menulis dimana sahaja ikut suka…

Sharing is caring!

Leave a Comment

shares
error: Content is protected !!